26 Mart 2018 Pazartesi

İnternette sizi rahatsız eden reklamlardan nasıl kurtulursunuz ?


İnternet dünyasında yayınlanan bir çok web sitesi ücretsiz (free) hizmet vermektedir. Ancak sitelerinin masraflarını karşılayabilmek için kendilerini ziyeret eden kullanıcıları bir şekilde sömürerek varlıklarını sürdürmeye çalışırlar.

Ziyeret ettiğiniz siteler genellikle banner reklamlar aracılığıyla yada yada ordan burdan pörtleyen  bir sürü yeni reklam teknolojileri ile  sizin ilginizi o noktaya çekerek  o reklamın tıklanmasını sağlamaya yada  sizin arama sonuçlarınızı manipule ederek ilgilerinize yönelik reklamlarla ziyaret ettiğiniz sayfaları doldurmaya çalışırlar.

Peki bu reklamlarla son kullanıcı nasıl başa çıkacak. İşte tam burada Adblock  yazılımları (Reklam Engelleme) devreye giriyor.

 Bir çok ünlü adblock yazılımı var. Bunların içinde  Adblock, Adblock Plus, Adblock Genesis,Ublock yazılımları rüştünü ispatlamış yazılımlardır.

Bunların içinden herhangi birini kurabilirsiniz. Ben Genesis Adblocker i tercih ediyorum.


Gelelim internet browserimize  nasıl kuracağımıza . Genellikle Chrome İnternet Gezgini kullandığım için Google Chrome üzerinden anlatacağım.

1 Öncelikle Google Chrome  tıklayıp açalım.

2  

3



4




5


6

7

8



Artık reklamsız (abartmadan şöyle diyelim daha az reklamlı ) bir web sitesi ziyareti yapabileceksiniz. Örneğin aşağıdaki örnekte olduğu gibi  ulusal gazetelerden herhangi birinin sayfasını ziyeret edin ve  Adblock Genesis  eklentisinin etkisini görün. Dikkat edilirse  Adblock Genesis  eklentisi 14 tane reklamı engellemiş görünmektedir. Böylece sayfanın okunabilirliği artmakta ve yükleme zamanı kısalmaktadır.

Yok ben illa bu sitedeki reklamlamlara izin vermek istiyorum diyenlerdenseniz. o zaman aşağıdaki resimlerde anlatılanları uygulayınız.

9

10     İlla reklam görmek istiyorum . Tamam Olur. Hemen aşağıda anlatılanları uygula
    Google Chrome  başlık çubuğunun en sağında görülen AdBlock Genesis eklentisinin hemen
    üzerinde çift tıklayınız. . 


11